mieskuvonk.hu

Menyasszonyképző blog

Menyasszonyképző blog

Megkérték a kezed? Ezek az első teendők!

2015. december 27. - mieskuvonk.hu

 

Karácsonykor gyűrűt találtál a fa alatt, vagy a családi ebédnél édesapád beleegyezését k4743b3ebd18a3cbaa06d5b6fd5acbf50_1.jpgérte a kedvesed? Esetleg csak szimplán megbeszéltétek, hogy összeházasodtok? Gratulálunk :) De hogyan tovább, mik az első lépések az esküvő előtt körülbelül fél-egy évvel?

 

Az első dolog, amit meg kell tennetek, hogy világgá kürtölitek a jó hírt. Élvezzétek ki, hogy jegyespár lettetek, és osszátok meg az örömötöket másokkal is! Szervezhettek eljegyzési partit, adhattok vacsorát, de ha a stílusotokhoz az passzol, dobhattok egy üzenetet facebookon a legfontosabb rokonoknak, vagy posztoljátok az eljegyzési gyűrű fotóját!

979a9a63cbe866bbaa3d95853a95d941.jpg 

Beszéljétek meg a tervezett esküvő alapjait! Nagyon fontos, hogy a főbb dolgokban meg tudjatok egyezni még mindenféle szerevezés előtt, hiszen ez adja majd az egész esemény vázát. Beszéljétek meg, hogy körülbelül hány vendégre számíthattok, csak a szertartásra hívjátok őket, vagy vacsorára is, esetleg ottalvós hétvégére? Milyen stílusban gondolkodtok? Vidéki lagzit szeretnétek, elegáns éttermet, vagy csak egy állófogadást? Gondoltatok-e templomi esküvőre, vagy külső helyszínre?

 

Ha ezeket sikerült megbeszélnetek, már elkezdtétek szervezni az esküvőt. Ebből ugyanis már láthatjátok, hogy egyszerűen fogalmazzam meg: sok vagy kevés pénzből tudjátok kihozni az esküvőt.

 

Ezután elő a naptárral és tűzzétek ki a napot! Döntsétek el, mikor szeretnétek házasodni, és ne ijedjetek meg, ha a javasolt egy évnél több vagy kevesebb idő áll a rendelkezésetekre, viszont vegyé08ef3991c1045d1862d58da680ce4bf6_1.jpgtek figyelembe, hogy az anyagi kereteitek hogyan állnak. Ha eddig nem került szóba, most beszéljétek meg, hogy ki mit fizet az esküvőn, és van-e erre szánt megtakarításotok. Az időpont kitűzésében ez is segíthet, hiszen ha még sok pénz hiányzik a kasszából, és nem sürget titeket senki, ne válasszatok korai időpontot, inkább gyűjtsetek közösen és addig tervezgessetek együtt!

 

+1 tipp: Ha döntöttetek a dátumról, tartsatok talonban egy vagy két másikat is, hátha a kiszemelt helyszín már foglalt a kitűzött napon!

 

Kövesd a blogot, folytatása következik hamarosan!

 

Képek forrása: https://www.pinterest.com/mieskuvonk/blog-fot%C3%B3i/

Gyűrű: https://www.pinterest.com/mieskuvonk/gy%C5%B1r%C5%B1k-rings-for-wedding/

A bejegyzés trackback címe:

https://mieskuvonk.blog.hu/api/trackback/id/tr688201676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BNati 2016.01.07. 22:09:19

Nagyon jó tanácsok amiket írtatok, minden menyasszonynak el kellene olvasnia mielőtt férjhez megy :) Az egyik barátnőmnek februárban lesz az esküvője ezen a csodás tóparti helyen. Van valami varázsa a téli esküvőnek is. www.nadaspihenopark.hu/toparti-eskuvo Szerintem én jobban várom, mint ő, mert még sosem voltam koszorúslány.

mieskuvonk.hu 2016.01.09. 07:58:38

@BNati: Köszönjük szépen a dicséretet :) A barátnődnek nagyon sok boldogságot kívánunk, te pedig biztos jól fogod érezni magad koszorúslányként, mert ez egy különleges szerep, amiben mellette állhatsz élete egyik legfontosabb napján :)
süti beállítások módosítása