mieskuvonk.hu

Menyasszonyképző blog

Menyasszonyképző blog

Havi 5000 Ft a házasságkötést követően. Te jogosult vagy rá?

2015. november 07. - mieskuvonk.hu

Első házasok kedvezménye4743b3ebd18a3cbaa06d5b6fd5acbf50.jpg

Nagyszerű kedvezmény a friss házasoknak, amellyel havi 5000 Ft-tal több marad a pénztárcátokban. Nézzétek meg, nektek is jár-e!

 

Ha a párnak legalább az egyik tagja az első házasságát köti 2015. január 1. után, jogosultak vagytok a kedvezményre.

A kedvezmény adókedvezményként vehető igénybe, ami a pár számára havi 5000 Ft pluszt jelent a közös kasszában. Megosztva is igénybe lehet venni, de igényelheti csak az egyik fél is. A kedvezményhez nyilatkozatot kell kitölteni a feleknek (tehát nem jár automatikusan), amit innen tölthettek le: http://www.nav.gov.hu/…/Els__hazasok_kedvezmenye__nyilatkoz…

Az adókedvezmény a házasságkötést követő hónaptól 24 hónapon keresztül jár, tehát ha a házasságkötés 2015. augusztus 1-jén történt meg, az adókedvezmény 2015. szeptember 1-től érvényesíthető 24 hónapon keresztül.

Amennyiben a 24 hónap alatt a párnak gyermeke fogan vagy örökbe fogadnak, attól az időponttól kezdődően, amikor a házaspár családi adókedvezményre jogosult lesz, nem vehetik igénybe az első házasok adókedvezményét. (Nem tartozik ide, ha a házasságkötés előtt már a pár egyikének, vagy mindkét tagjának meglévő gyermekére tekintettel családi adókedvezményre jogosultsága fennállt.)

 

Kép forrása: https://www.pinterest.com/mieskuvonk/gy%C5%B1r%C5%B1k-rings-for-wedding/

A bejegyzés trackback címe:

https://mieskuvonk.blog.hu/api/trackback/id/tr478055198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása