mieskuvonk.hu

Menyasszonyképző blog

Menyasszonyképző blog

Vendégként az esküvőn

2015. november 13. - mieskuvonk.hu

Szerencsére vendégként is meg kell néha jelennünk egy-egy esküvőn, de vajon tudjátok, hogy mit szabad és mit nem? Néhány pontot összeszedtünk, de kommentben lehet bővíteni a listát.

 

1. A fehér ruha tabu7e4488c2dc5aa547324ebba543475fd2.jpg

Sokan nem követik már ezt a szabályt, és nyilván ha a menyasszony maga választ a koszorúslányainak fehér ruhát, nem fogja érdekelni a régi hagyomány. De ha nem ilyen laza a hozzáállása, nem érdemes azzal megsérteni, hogy fehér ruhában jelenünk meg. 

2.21036_1.JPG Ültetési rend



Ne bíráljuk felül az ültetési rendet, hiszen valószínűleg nem kevés időt töltöttek azzal, hogy kisakkozzák azt. Ráadásul ha mások helyét elfoglaljuk, nem tudhatjuk, hogy milyen bonyodalmat okozunk vele. 

 

 

 

3. Váratlan vendég

Hacsak nem egy laza kerti partira vagyunk hivatalosak, ne variáljunk az utolsó pillanatban. Két héttel az esküvő előtt már ne döntsünk úgy, hogy mégis hozunk kísérőt. Ha addig nem szóltunk, akkor hagyjuk otthon a párunkat!

 

4. Nem fotósnak hívtak meg

A pár valószínűleg nem kis pénzt áldoz arra, hogy profi fotó készítse a képeiket, így ne legyünk útban, és ne fotózzunk lépten-nyomon, hiszen ezzel el is ronthatjuk az eseményt. Bízzuk ezt a profira és inkább élvezzük a megható, vicces és jókedvű hangulatot!

 

5. Hallgassunk a vőfélyre!

Nem véletlenül van vőfély vagy ceremóniamester az eseményen, így ha azt kéri, hogy mindenki jöjjön be a terembe, akkor annak jó oka van. Ne kelljen 119 vendégnek egyedül ránk várakozni, valószínűleg nem is fognak, hanem lemaradunk az eseményről.

 

6. Gyerekek az esküvőn6c1dd13d58dbf29d2f5215c3b387865e.jpg

Megosztó a vélemény a gyerekek jelenlétéről az esküvőn. Ha van nekik kialakított játszósarok, esetleg animátor foglalkozik velük, akkor nyugodtan magunkkal vihetjük. Sok pár azonban nem örül, ha a kicsik is jelen vannak, ráadásul a szüleik sem biztos, hogy önfeledten élvezni tudják az estét. Mindenki döntse el maga, hogy melyik tábort erősíti, de egy biztos: ha gyereket viszünk az esküvőre, figyeljünk rá, hogy ne rontsa el a nagy pillanatokat, és vegyük észre, ha útban van, szóljunk rá, ha másokat zavar a viselkedése, vagy akár vigyük haza/nagyszülőhöz, ha nem megfelelően viselkedik.

 

7. Érezzük jól magunkat!

Lehet, hogy nem olyan a zene vagy a társaság, mint amit elképzeltünk, vagy szeretünk, de semmiképp sem illik azzal megsérteni a párt, hogy látványosan unatkozunk, rosszul érezzük magunkat, hiszen ok pénzt költöttek erre a napra. És rajtunk is múlik, hogy érezzük magunkat.

 

8. Ne kritizálj!

Ne kritizálj, áskálódj, és ne szólj le semmit! Még akkor se, ha azt hiszed, nem hallja senki. Úgyis visszajut a pár fülébe, és ugye nem akarnád megérteni őket? Bírd ki hazáig, ha valami nagyon nem tetszik! Különösen vonatkozik ez a menyasszony ruhájára, hajára, kinézetére. Nagyon nagy udvariatlanság (mondhatnám úgy is, hogy bunkóság) a menyasszonyra negatív megjegyzést tenni. Nem vonatkozik a szabály arra, ha például kibomlott a fűzője, felakadt a szoknyája, falevél ragadt a hajába... stb. Feltűnés nélkül segíts neki, mert biztos nem szeretne kínos képeket. Vagy szép csendben szólj az örömanyának, koszorúslánynak, hogy siessenek a segítségére.

 

Képek forrása: https://www.pinterest.com/mieskuvonk/blog-fot%C3%B3i/ és http://www.mieskuvonk.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://mieskuvonk.blog.hu/api/trackback/id/tr128074814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása