mieskuvonk.hu

Menyasszonyképző blog

Menyasszonyképző blog

Esküvői pénzügyek

2015. december 18. - mieskuvonk.hu

Az esküvő életetek egyik legszebb napja, legjobb bulija, vagy legromantikusabb élménye. Bármiről is álmodtok, a megvalósításhoz bizony pénzre van szükségetek.

Esküvőre készülő párként nemcsak a dekoráció színéről vagy a torta ízesítéséről kell döntenetek, hanem sokszor komoly pénzügyi, gazdasági kérdések elé kerültök, amiben nehéz lehet döntést hoznotok megfelelő stratégia nélkül.

 

Miért is olyan fontos ezzel foglalkozni?8287e40d67335e74dc1f5b3f054e3bfb.jpg

Ma Magyarországon nagyon kevés olyan ember él, aki valóban bármit megvehet, akinek az ár nem számít, hiszen a jól kereső, jólétben élő embereknek is van egy határ, ami fölött nem engedhetik meg maguknak, hogy költekezzenek. A legtöbb párnak pedig igen jól meg kell gondolnia, hogy mire mennyi pénzt ad ki.

 

Miért jó pénzügyi tanácsot kérni az esküvő kapcsán?

Egy pénzügyi tanácsadó nagy segítség lehet, hiszen a ti életetekben valószínűleg először (és remélhetőleg utoljára) fordul elő, hogy egyetlen nap alatt ennyi pénzt költötök el. Így ha még nem is tudjátok pontosan, hogy milyen esküvőt szeretnétek, vagy ha már konkrét elképzeléseitek vannak, de szorosak a korlátok, a tanácsadó segíthet abban, hogy tisztábban lássátok a helyzeteteket, mikor és miből tudtok spórolni, esetleg milyen tételek azok, amikben biztosan a felső árkategóriához ragaszkodtok, és melyekben nem.

Ha családi segítséget kaptok, az sok esetben jól jöhet a fizetésnél, de problémát okozhat a szervezésnél, ezért sok pár magára vállalja az esküvő költségeit. A pénzügyi tanácsadás során arra is választ kaphattok, hogy nektek melyik megoldást érdemes választani, hiszen ez az alkalom személyre szabott konzultációt jelent, így a ti saját élethelyzetetekre vonatkozó, a hétköznapi életben is hasznosítható tanácsokat kaptok.

 

Hogyan tudom majd ezeket a tanácsokat hasznosítani?

A pénzügyi tanácsadás során az esküvő teljes menete terítékre kerül, minden igényt megbeszélünk, és egy személyre szabott költségvetést kaptok kézhez, ami alapján tudni fogjátok, melyik tételre mennyi pénzt szánhattok. Ez persze nem jelenti azt, hogy kőbe van vésve, és nem lehet tőle eltérni, de biztos pontot jelent vitás helyzetben, vagy ha elbizonytalanodtok.

54944ecab67f36e3ba435e1beb2ad6be.jpgRáadásul nemcsak azt vizsgáljuk meg, hogyan tudjátok hatékonyan elkölteni az esküvőre szánt pénzt, hanem arról is beszélünk, hogyan tudjátok azt előteremteni a saját lehetőségeitekhez képest, számotokra leginkább megfelelő ütemben.

Mindemellett azt kell, hogy mondjam, az esküvőjüket szervező párok nagy részénél a legtöbb idegeskedés a pénz miatt történik. Nem lenne egyszerűbb mindezt eltörölni és nyugodtan élvezni a készülődés örömét? A tanácsadás során kapott ötleteket pedig később is hasznosítani tudjátok, így a házasságotok pénzügyi szempontból is stabil alapokat kap.

 

 

Képek forrása: https://www.pinterest.com/mieskuvonk/blog-fot%C3%B3i/

A cikket elérhetitek itt is: http://webeskuvo.hu/amin-a-legtobb-par-osszekap-a-szervezes-alatt-avagy-eskuvoi-penzugyek/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mieskuvonk.blog.hu/api/trackback/id/tr608181370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása