mieskuvonk.hu

Menyasszonyképző blog

Menyasszonyképző blog

Dekorhomok házilag - DIY

2015. szeptember 25. - mieskuvonk.hu

A homokszertartás ma már sok esküvő részét képezi, hiszen ezzel helyettesíthetitek a hagyományos gyertyagyújtást. 

A szertartáson a menyasszony és a vőlegény két különböző színű dekorhomokot ön egy-egy üvegből egy harmadikba, ami lehet képkeret, homokóra, szív alakú üveg, vagy bármi, amit erre megfelelőnek láttok. 

A homokból olyan egyedi minta keletkezik, amit akarva sem tudnátok megismételni, így a ceremónia pillanatait őrzi magában, és később a közös lakásotok dísze lehet. 

 

e16062720e266254333a05b2725cf547.jpg

 

Ehhez a szertartáshoz a homokot sok különböző helyről beszerezhetitek, de sóból akár házilag is elkészíthetitek a következők alapján. 

A művelethez sima konyhasó kell, lehetőleg szép fehér, apró szemű sót válassz! Szükséged lesz még vízre és akrilfestékre a választott színekhez. Egy edényre, amiben összekevered ezeket, és egy laposabb tálcára, amin megszárítod. Ha követed az alábbi lépéseket, hamarosan gyönyörű színű "dekorhomokod" lehet.

1. Tedd a sót egy mélyebb tálkába.

2. Öntsd bele a festéket és egy kis vizet.

3. Keverd össze hurkapálcával, vagy más eszközzel, amit otthon találsz és megfelel.

4. Terítsd ki a színezett sót egy tálcára és hagyd száradni.

5. Miután rendesen kiszáradt, és sehol sem tapad már össze, elcsomagolhatod, és kész is a házi dekorhomok.

Ha nem vagy elégedett a színnel és élénkebbet szeretnél, ismételd meg a műveletet, csak kezdésnek használd a halvány színnel megszínezett sót, tegyél rá még több festéket, és várd ki újra a száradási időt. 

 

Kép forrása: https://www.pinterest.com/mieskuvonk/blog-fot%C3%B3i/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mieskuvonk.blog.hu/api/trackback/id/tr897798314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása