mieskuvonk.hu

Menyasszonyképző blog

Menyasszonyképző blog

A gyűrűválasztás legfontosabb szempontjai

2015. szeptember 16. - mieskuvonk.hu

Hogyan válasszunk gyűrűt?

A karikagyűrű az összetartozást szimbolizálja, amit legtöbbször még mindig nemesfémből készítenek. Ez praktikus abból az okból is, mivel a gyűrűt sokáig fogjátok hordani, a nemesfém pedig időtálló és értéktartó.

Amikor gyűrűt vásároltok, a következő szempontokat vegyétek figyelembe.

 

7e7d343ff6c5d47548921c6161d2f0dd.jpgMennyi az anyagi keret?

Ez meghatározhatja a gyűrű anyagát, vastagságát, a kövek fajtáját, illetve azt, hogy van-e lehetőségetek egyedi gyűrűt készíttetni. Ha szűkösek az anyagi keretek, javaslom, hogy készíttessetek nemesacél gyűrűt. Ez tartósságát tekintve vetekszik az arannyal, hiszen kopásálló, és egy jó ötvös a kidolgozásnál el tudja érni pontosan azt a hatást, mint egy arany gyűrű esetében. A karikagyűrűk értékét amúgy is az határozza meg, hogy nektek mit jelent.

Ha jó anyagi helyzetben vagytok, a lehetőségek elég szélesek mind a forma, a szín, a díszítettség tekintetében.

 

Milyen stílusú gyűrűt kerestek?

Követitek a hagyományokat és egy egyszerű, sárgaarany karikát szeretnétek, vagy trendkövető pár vagytok, akik az aktuális divat szerinti színekkel készíttetitek a gyűrűtöket? Érdemes felpróbálni olyan gyűrűt is, ami elsőre nem igazán tetszik, mert nem kizárt, hogy az ujjatokon máris máshogy látjátok. Ez a helyzet leggyakrabban a lapos kivitelű gyűrűknél fordul elő, hiszen kevés embernek áll jól, de sokaknak tetszik.

 

Szeretnétek-e díszítést vagy gravírozást a gyűrűre?

2d53a000482761e6f71ab953f0c4c5a2.jpgA legtöbb ötvösnél vagy ékszerüzletben már nem jelent gondot egy-egy egyedi minta vagy felirat, idézet a gyűrűkön, bátran gondolkozzatok ilyenről is, ha tetszik nektek. Sokan a párjuk nevét vésetik a gyűrűbe, mások a nagy nap dátumát (ez elég praktikus, ha hajlamosak vagytok elfelejteni az ünnepeket). Vannak, akik ugyanazt az idézetet, vagy annak első és második felét íratják a gyűrűkre, sokan egy szív két felét kérik, de vannak egyedi és megismételhetetlen kérések is, amikor csak rátok jellemző, egyedi szöveg vagy minta kerül a gyűrűkre.

 

Hogyan válasszatok méretet?

Az üzletben segítenek a megfelelő méretet levenni, de azt is vegyétek figyelembe, hogy a próbagyűrű általában 3 mm szélességű, így ha vastagabb gyűrűt választotok, nem biztos, hogy az a méret lesz a megfelelő, amit lemértetek. Erre a problémára azt javaslom, hogy mérjétek le a próbagyűrűvel az ujjatokat, és ha megvan a méret, illetve a választott gyűrű is, kérjetek egy a kiválasztott gyűrűvel egyező szélességű kész darabot a méretetekben. Ha például 53-as méretet vettetek le és 6 mm széles gyűrűt választottatok, kérjetek egy 53-as méretű 6 mm-es gyűrűt felpróbálásra. Könnyen kiderülhet, hogy az adott szélességből éppen 53,5-es vagy 54-es méretre van szükség. Érdemes erre időt szánni, mert később a rossz méretet mindig körülmények korrigálni.

Ha mégis rossz a méret és ez csak a gyűrű elkészülte után derül ki, arany gyűrűnél lehet igazítani, nemesacélnál nem. Ám arra is gondoljatok, hogy a méret igazításánál a köves gyűrűk esetében a köveket újra kell foglalni, így az eredményt sem mindig tudják garantálni, és sok ötvös így van a több különböző színből álló gyűrűkkel is.

 

Feltétlenül legyen egyforma a két gyűrű?a95d7fd55baabde9396576f43b53ad39.jpg

A ti igényeitek szerint kell dönteni erről a kérdésről, hiszen ha a hagyományokat szeretnétek követni, akkor kénytelenek lesztek megegyezni. Ha viszont nem követitek szorosan a régi szokásokat, akár eltérő gyűrűt is választhattok. Lehet például a menyasszonyé fényes, a vőlegényé pedig matt. A női gyűrűbe sokan tetetnek követ, a férfiak viszont annál ritkábban igénylik ezt. A gyűrű mintája is eltérhet, hiszen lehet, hogy az egyikre két csíkot szeretnétek, a másikra csak egyet. A színekben is nagy a változatosság, ha két színből áll a gyűrű, variálhattok, hogy kinek melyik színből legyen több a gyűrűjében. 

 

Mikor rendeljetek?

Azt javaslom, legalább egy hónappal az esküvő előtt rendeljétek meg a gyűrűket, ne hagyjátok az utolsó hetekre még akkor sem, ha azt ígérik, hogy két nap alatt kész lesz.



Képek forrása: https://www.pinterest.com/mieskuvonk/blog-fot%C3%B3i/

A bejegyzés trackback címe:

https://mieskuvonk.blog.hu/api/trackback/id/tr747786410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása