mieskuvonk.hu

Menyasszonyképző blog

Menyasszonyképző blog

Mit tartalmazzon a meghívó?

2015. szeptember 14. - mieskuvonk.hu

 

Akep-186.jpg meghívó szövege sokféle lehet, de egyben megegyeznek a vélemények: lényegretörőnek és pontosnak kell lennie. Fontos, hogy jól olvasható legyen és törekedjetek a nyelvtani hibátlanságra is. Az alábbi kritériumoknak mindenképpen meg kell felelnetek.

  • A meghívón feltétlenül szerepeljen a nevetek.
  • A szöveg legyen könnyen érthető és ne legyen túl hosszú.
  • Mindenképpen könnyen olvasható betűtípust válasszatok, mert bár nagyon szépek a kalligrafikus betűk, sokaknak zavaró lehet az olvasásnál. Ha ragaszkodtok ehhez, legyen a nevetek ilyennel írva.
  • Tartalmazza a meghívó a pontos időpontot, helyszínt, és azt is, hogy mikor és hol gyülekezik a násznép (ha például nincs vendégfogadás a szertartások előtt).
  • A legtöbben idézetet is írnak a meghívóra, ez nem elvárt, viszont elég nehéz feladat, hacsak nincs egy eleve rátok jellemző kedvenc versetek.

72ceec8d9eb83dc1bae104bb7c778d86.jpg

Ha ezeknél több információt szeretnétek közölni, ahhoz kérjetek pótlapot. Ezt nagyon szépen meg tudják csinálni a meghívó stílusában, de ha magatok szeretnétek, mellé tehettek egy sima A4-es lapot is, ami tartalmazza a következőket.

  • Legyen benne, ha valami fontos közlendőtök van, szeretnétek tudatni például a szertartások időpontját és helyszínét (ha több helyszínen tartjátok, fontos lehet az odajutás szempontjából). Készíthettek térképet a távoli rokonoknak. 
  • Beleírhatjátok, hogy nászajándékba pénzt szeretnétek vagy sorsjegyet, vannak erre megfelelő humoros szövegek, de kitalálhattok magatoktól is ilyet. Ha van nászajándéklista, ezt is érdemes beleírni.
  • Írjátok le, ha a megszokottól eltérő lesz a menetrend, például nem lesz vacsora vagy menyasszonytánc, extrém vagy különc stílusú lesz a vendégfogadás.

08ef3991c1045d1862d58da680ce4bf6.jpg

 

Képek forrása: http://weddingpaper.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://mieskuvonk.blog.hu/api/trackback/id/tr867784950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása